DNA

Bij alle leden, de dirigent, de coaches en de technicus zit muziek in ons DNA, in ons bloed. Maar wat houdt dat nu precies in?

Vocal Group XXL vertolkt a cappella nieuwe en frisse arrangementen op een hoog niveau. De arrangementen worden grotendeels geschreven door onze dirigent, Rogier IJmker. Hij heeft in oktober 2010 het startsein gegeven voor Vocal Group XXL.

In 2008 werd het idee geboren, op een festival in Zweden. Daar werd Vocal Line, zijn grote voorbeeld, aangekondigd als een XXL Vocal Group. Toen is het balletje gaan rollen. Ook Perpetuum Jazzile uit Sloveniƫ is een grote inspiratiebron.

Alle leden delen een passie voor muziek en zingen. Daarnaast zijn we steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen op het gebied van zang en presentatie. Een enthousiaste groep gezellige mensen met ambitie is wat ons het beste omschrijft.

We leggen de nadruk op het vertolken van arrangementen, niet op de regie. We experimenteren met het palet van klanken die mogelijk zijn met onze stemmen. Er is natuurlijk ook ruimte en aandacht voor zang- en presentatietechniek: zo bevorderen we een gezond gebruik van onze stemmen en leren we steeds beter hoe we het beste muziek kunnen overbrengen. We zingen bij voorkeur met versterking, zodat we effecten kunnen toepassen. Bovendien maakt dat vocal percussion mogelijk! En daardoor kunnen we weer kiezen uit veel verschillende genres.

Passie staat voor ons gelijk aan plezier en daarom is het bij ons ook altijd erg gezellig! We maken genoeg lol samen: een dag vol optredens is dan ook een dag vol gezelligheid.

Wil een keer komen kijken / luisteren omdat je zelf mee wilt zingen of omdat je ons wilt boeken? Dat kan! Klik hier voor alle informatie.